Nieuws & Blog

Norwest NL

Nieuwe begeleiders bij de Club Norwest

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Het team van Club Norwest is gegroeid en heeft drie nieuwe gezichten mogen verwelkomen: Pascale Hennau, Angélique Mujari, Giorgia Graziadio. Deze benoemingen volgen op de aanbesteding van de GGC in het kader van het Brussels herontwikkelings en relanceplan post COVID-19, dat onder meer tot doel heeft het bestaan van ontmoetingsplaatsen te ontwikkelen en te ondersteunen.

Pascale
Ik ben klinisch psycholoog van opleiding en heb mij voornamelijk tot de psychoanalyse gewend om mijn werk te oriënteren. Mijn beroepspraktijk is voornamelijk op het gebied van sociale en gemeenschapspsychiatrie. Na in de psychiatrie met opgenomen kinderen en adolescenten te hebben gewerkt, begeleidde ik in een therapeutische gemeenschap volwassenen die leden aan een verslaving die gepaard ging met ernstige psychische stoornissen. Ik heb ook de kans gehad om te werken in een club en in een boekhandel/bar met een sociaal oogmerk.  Deze ervaringen hebben mijn belangstelling voor de problematiek van de sociale band en alle praktijken op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg die deze band ondersteunen, alleen maar doen toenemen.

Angélique

Als maatschappelijk werkster en gecertificeerd peer helper van de universiteit van Bergen heb ik een diverse achtergrond in de geestelijke gezondheidszorg. Als cliënt heb ik allerlei soorten dynamiek kunnen ervaren, soms individueel, soms communautair, maar ook hybride dynamiek. Als peer helper was ik in staat om het concept van herstel binnen een ziekenhuis en via netwerkdynamiek te begrijpen. Het is heel spannend om mijn werk met Club Norwest voort te zetten.  Een band met zichzelf, met anderen die ons begrijpen, maar ook een behoren tot een groep waarin we ons gewaardeerd voelen. Ik ben ook actief in de non-profitorganisatie En Route als voorzitter van de raad van bestuur.

Giorgia

Ik heb een atypische achtergrond, beginnend met een diploma filosofie en oude letteren behaald in Italië, ik woon al 10 jaar in België, ik ben recent afgestudeerd in klinische psychologie en ik ben opgeleid in systemische korte therapie. Na een stage en vrijwilligerswerk bij de Club, ben ik met veel plezier bij het team gekomen, waar ik al een leuke band met de leden heb opgebouwd. Mijn toetreding tot het team is dan ook een natuurlijke stap: het is een project waarin ik sterk geloof en waarvan ik de kracht en het belang reeds heb kunnen inzien, vooral omdat het het onderwerp was van mijn eindexamenwerk.

 

Norwest - Geestelijke Gezondheid Netwerk

Norwest vzw

Jacques Sermonlaan, 93 - 1090 Jette
Email : info@norwest.be

Zoeken