Nieuws & Blog

Norwest NL

Les Zinopinées confinées - het doorbreken van de eenzaamheid met poëzie

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

In deze tijden van Corona en quarantaine trachten de Franstalige culturele centra van het Noordwesten de pijn van de eenzaamheid wat te verzachten. Een aantal kunstenaars bieden zich aan om met een lied of een gedicht de zinnen van cliënten of hulpverleners wat te verzetten.

De zinopinées, bestonden al voor de quarantaine.
"Zinopinées zijn een reeks kleine vormen die cultuur naar atypische plaatsen brengen, op de tweede zaterdag van elke maand vanaf 15.00 uur. Zo vertoonden we films in een wasserette, organiseerden we een tentoonstelling in het zwembad van Nereus, nodigden we een koor uit om te zingen in het sportcentrum van Jette, of nodigden we percussionisten en een danser uit om de hall van een winkelgalerij als scène in te nemen. Met deze flash mobs willen we de inwoners telkens weer op een vrolijke, ludieke en ongekunstelde manier verrassen en hen brokjes cultuur brengen in hun dagelijks leven, daar waar ze er zich het minst aan verwachten.”

In deze bijzondere tijden stellen de zinopinées voor om een bezoekje te brengen aan personen die kwetsbaar zijn en getroffen worden door het coronavirus.
"We verzamelen de telefoonnummers van de geïnteresseerden, zodat ze individueel en op hun beurt tussen 15 en 18 uur op zaterdag 11 april en 9 mei kunnen worden gebeld om een paar minuten of iets langer naar poëzie, theater, literatuur of een muziekstuk te luisteren".

U kunt de naam, de voornaam en het telefoonnummer van de geïnteresseerden met hun voorkeursdag doorgeven aan Lucie Fournier, projectmanager van de culturele centra van het noordwesten: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien..

Norwest - Geestelijke Gezondheid Netwerk

Norwest vzw

Jacques Sermonlaan, 93 - 1090 Jette
Email : info@norwest.be

Zoeken