Nieuws & Blog

Norwest NL

Norwest netwerk : een nieuwe raad van personen, die betrokken zijn met de geestelijke gezondheid

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Bent u rechtstreeks betrokken bij geestelijke gezondheidsproblemen?

Wilt u uw stem laten horen over de organisatie van de zorg in de gemeenschap?

Een lokale raad?
Onder lokale raad verstaan we een groep vrijwilligers die tot taak hebben hun mening te geven en aanbevelingen te doen over projecten die door of in samenwerking met het Norwest-netwerk worden ontwikkeld en die tot doel hebben een betere organisatie van de geestelijke gezondheidszorg te bevorderen voor volwassenen (+18 jaar) die in het noordwesten van Brussel wonen (Neder-Over-Hembeek, Laken, Jette, Koekelberg, Molenbeek, Sint-Agatha-Berchem, Ganshoren).

Wie wordt er getroffen?
Onder betrokkene verstaan wij eenieder die rechtstreeks te maken heeft (gehad) met een psychische stoornis: de (ex-)cliënten van een dienst voor geestelijke gezondheidszorg en/of zijn/haar gezinnen.

Wat is het doel?
Het belangrijkste doel van de lokale raad is de behoeften te vertegenwoordigen van mensen die te maken hebben met geestelijke gezondheidsproblemen en advies en aanbevelingen te verstrekken aan de raad van bestuur van Norwest via een cliëntenvertegenwoordiger en een gezinsvertegenwoordiger die door hun collega's in de lokale raad worden gekozen.
De raad kan ook een plaats zijn waar verschillende acties ter bevordering van de geestelijke gezondheid en ter destigmatisering binnen de wijken worden uitgedacht en uitgevoerd.

Wanneer?
De eerste vergadering van de lokale raad vindt plaats op donderdag 03 juni van 14.00 tot 16.30 uur op een nog nader te bepalen locatie.

Informatie en inschrijving
Bij Sylvie per mail (Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.) of telefoon (0470494913).

 

Dit project wordt bedacht en opgezet door de lokake werkgroep van cliënten en gezinnen, bestaande uit mensen die betrokken zijn met psychische aandoeningen en vertegenwoordigers van verenigingen waaronder PsytoyensAidants proches ASBL, Similes BrusselSimiles BruxellesLe Funambule en de OPGG

Norwest - Geestelijke Gezondheid Netwerk

Norwest vzw

Jacques Sermonlaan, 93 - 1090 Jette
Email : info@norwest.be

Zoeken