Nieuws & Blog

Norwest NL

Een nieuw mobiel team voor het noordwesten van Brussel

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Mobiwest is de naam van het mobiele psychiatrische zorgteam dat nu actief is op het grondgebied van het netwerk Norwest. Het is dankzij de steun van de COCOF en de GGC dat dit team nu kan worden ingezet en zijn opdracht van psychiatrische thuiszorg kan opnemen.

Het Mobiwest team is nieuw gevormd en staat onder medische leiding van Dr. Anys Amire. De coördinator, Jessica Braquenier, is begin april in functie getreden.

 

Mobiwest kan tussenkomen in de begeleiding van elke volwassene ouder dan 18 jaar die psychologische, sociale en emotionele moeilijkheden ondervindt en die dagelijkse ondersteuning nodig heeft (mobiliteit, beschikbaarheid en begeleiding) om de toegang tot zorg, de integratie in de gemeenschap en de meest waardige levensomstandigheden te behouden en te bevorderen.

Het bijzondere van Mobiwest is dat het een soort 2b-team is, volgens het jargon van de federale hervorming van de geestelijke gezondheidszorg, maar dat het momenteel voor een groot deel gefinancierd wordt door de COCOF en de GGC, waardoor het met name de wil om lokaal verankerd te zijn en zich te articuleren met de lokale hulp- en zorgdiensten markeert.

Verzoeken worden ontvangen per e-mail: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. en/of via het telefoonnummer: 0496/16 20 45.

U kunt in één oogopslag de interventiegebieden van de mobiele teams F2a en F2b zien door het volgende document te downloaden. U kunt ook het nieuwe repertorium van mobiele teams downloaden dat door het OPGG is gepubliceerd.
 

 

 

Norwest - Geestelijke Gezondheid Netwerk

Norwest vzw

Jacques Sermonlaan, 93 - 1090 Jette
Email : info@norwest.be

Zoeken