Schrijf je nu in voor de open deuren in de afdelingen van jouw keuze

Norwest nodigt u graag uit op haar eerste Open Week die zal plaatsvinden van 4 tot 8 december 2023.

Ons project “Open Deuren” is geïnspireerd op de “Rezoneweek” die tot doel heeft de kennismaking tussen werknemers op hetzelfde grondgebied te bevorderen. In dezelfde geest willen we u uitnodigen om kennis te maken met andere psycho-medisch-sociale instellingen die actief zijn in het noordwesten van Brussel.

Het doel van dit Open Week is om op een gezellige manier contacten te leggen en zo de netwerking en de uitwisseling van praktijken tussen werkers te ondersteunen. We willen van deze week gebruik maken om de samenwerking tussen de diensten in het noordwesten van Brussel te introduceren en/of te versterken.

39 diensten – actief op sociaal gebied, op het gebied van gezondheid, geestelijke gezondheid, handicap, verslaving en onzekerheid - hebben besloten hun deuren voor je te openen zodat je hun gebouwen, hun werkmethoden en hun team kunt ontdekken.

Meer specifiek, om je in te schrijven:

 1. Kijk het programma
  • Het programma van de Open Week van Norwest is beschikbaar in de vorm van een Google Calendar, die op zijn beurt bestaat uit verschillende categorieën die overeenkomen met de dienstencategorieën.
   Tips : Kies de dienstencategorieën die u interesseren om de agenda gemakkelijker leesbaar te maken.
  • Als je op de naam van een dienst in de Google Agenda klikt, vind je een beschrijving van de dienst en of deze beschikbaar is in het Frans en/of Nederlands.
 2. De diensten identificeren die u interesseren
 3. Schrijf u in via het registratiesysteem onder de agenda.

Je kunt je zoekopdracht filteren op datum en op gemeente. Als je problemen hebt met registreren, kun je een e-mail sturen naar eve.englebert@norwest.be met de namen van de diensten waarvoor je je wilt registreren. Wij doen de registratie voor je.

Initiatives | Semaine ouverte du Norwest

Hoe kunnen we samenwerken als we elkaar niet kennen? Het is belangrijk om informele ontmoetingsplaatsen te creëren waar professionals elkaar kunnen leren kennen en praktijken kunnen delen.

Belangrijke informatie:

 • Eén inschrijving = één persoon. Als meerdere mensen van dezelfde afdeling zich willen inschrijven, moet iedereen zich individueel inschrijven.
 • Elke sessie duurt 1,5 uur, tenzij anders vermeld in de beschrijving. we nodigen je uit om de volledige openingstijd bij te wonen.
 • Omdat de plaatsen beperkt zijn, vragen we je om je af te melden als je niet naar de open deuren kunt komen.

Het programma

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Registratieformulier

Vade Mecum – Hoe uw bezoekers onthalen?

Als u niet zeker weet wat u moet doen of wat u moet aanbieden, zijn hier een paar tips gebaseerd op de ervaring van de diensten die hun deuren openden tijdens de Rezone Open Week:

Zich voorstellen: tonen hoe uw werkzaamheden er in werkelijkheid uitzien

De meeste diensten presenteerden hun teams, hun activiteiten en gaven rondleidingen door het gebouw. Maar het is aan u om te kijken hoe u de speciale kenmerken van uw werkzaamheden kunt benadrukken.

U kunt zichzelf mondeling presenteren of verschillende media gebruiken: een PowerPoint, brochures, een quiz. Of waarom vraagt u uw begunstigden niet om uw activiteiten te presenteren indien uw instelling zich daarvoor leent?

Onthaal: Gezelligheid bevorderen

Er is niet veel voor nodig om elkaar te willen ontmoeten: een gezellige ruimte, een kopje koffie en dat is het! Sommige diensten gaan zelfs zo ver dat ze ontbijt en zelfs een aperitief aanbieden!

De uitwisselingen: plaats ruimen voor het informele

Deelnemers komen om u te ontmoeten en uw dienst te leren kennen, maar de ervaring leert dat ze ook graag andere deelnemers ontmoeten. Als u tijd heeft en de omstandigheden het toelaten, geeft u gerust de ruimte voor informele uitwisselingen. Aarzel niet om de tafel rond te gaan zodat iedereen zich kan voorstellen en vragen kan stellen aan de mensen die u ontvangt.

Contact

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via eve.englebert@norwest.be of telefonisch op 0470/83.45.26

Met de steun van :

COCOM
Norwest - Geestelijke Gezondheid Netwerk

Norwest vzw

Jacques Sermonlaan, 93 - 1090 Jette
Email : info@norwest.be

Zoeken