Oproep tot deelname

Norwest nodigt u graag uit op haar eerste Open Week die zal plaatsvinden van 4 tot 8 december 2023. Voor wie ons nog niet kent, de vzw Norwest is een netwerk dat de coördinatie beoogt van de geestelijke zorgzones in het noordwesten van Brussel. Ze is een satellietkantoor van het Brumenta-netwerk. Ze is betrokken bij de opbouw van ondersteunings- en zorgpunten in het kader van het Maatschappelijk Geïntegreerd Plan voor Gezondheid.

Ons project “open deuren” is geïnspireerd op de “Rezoneweek” die tot doel heeft de kennismaking tussen werknemers op hetzelfde grondgebied te bevorderen. In dezelfde geest willen we u uitnodigen om uw deuren te openen en kennis te maken met andere psycho-medisch-sociale instellingen die actief zijn in het noordwesten van Brussel.

Het doel van deze open deuren is om op een gezellige manier contacten te leggen en zo de netwerking en de uitwisseling van praktijken tussen werkers te ondersteunen. We willen van deze week gebruik maken om de samenwerking tussen de diensten in het noordwesten van Brussel te introduceren en/of te versterken.

Elke dienst kiest zelf hoe ze mensen verwelkomt en hoe ze zichzelf wenst voor te stellen: een rondleiding in de gebouwen, een uitleg over de manier van werken en de specifieke kenmerken, een ontbijt of koffieklets, een gezellig moment, enz.

Indien u uw deuren wilt openen tijdens deze week, meld je dan aan via onderstaand Google-formulier. Sluitingsdatum voor inschrijvingen: 30 september. Registraties worden beperkt tot 50 diensten.

Daarna sturen we u een programma met alle diensten die belangstelling hebben getoond om in oktober hun deuren te openen. U kunt zich dan inschrijven voor de open dagen van uw keuze. Meer informatie volgt...

Inschrijving verlengd tot
30 september

Let op

Het Google-formulier ondervond een technisch probleem dat nu is opgelost. Het is mogelijk dat uw registratie niet in aanmerking is genomen. Er is een bevestigingsmail gestuurd naar de contactpersonen die het formulier hebben ingevuld. Als u deze niet hebt ontvangen, vul het formulier dan opnieuw in. Als u problemen ondervindt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Initiatives | Semaine ouverte du Norwest

Verloop van de stappen van het project

1ste fase: inschrijvingen van de diensten die hun deuren openen tijdens de week

10 augustus: begin van de inschrijvingen
30 september: afsluiten van de inschrijvingen

2de fase: inschrijvingen van sprekers die de diensten tijdens de week bezoeken

01 november: communicatie van het programma en begin van de inschrijvingen
26 november: afsluiten van de inschrijvingen voor bezoekers

Image
Image
Image
Image
Image

Registratieformulier

Vade Mecum – Hoe uw bezoekers onthalen?

Als u niet zeker weet wat u moet doen of wat u moet aanbieden, zijn hier een paar tips gebaseerd op de ervaring van de diensten die hun deuren openden tijdens de Rezone Open Week:

Zich voorstellen: tonen hoe uw werkzaamheden er in werkelijkheid uitzien

De meeste diensten presenteerden hun teams, hun activiteiten en gaven rondleidingen door het gebouw. Maar het is aan u om te kijken hoe u de speciale kenmerken van uw werkzaamheden kunt benadrukken.

U kunt zichzelf mondeling presenteren of verschillende media gebruiken: een PowerPoint, brochures, een quiz. Of waarom vraagt u uw begunstigden niet om uw activiteiten te presenteren indien uw instelling zich daarvoor leent?

Onthaal: Gezelligheid bevorderen

Er is niet veel voor nodig om elkaar te willen ontmoeten: een gezellige ruimte, een kopje koffie en dat is het! Sommige diensten gaan zelfs zo ver dat ze ontbijt en zelfs een aperitief aanbieden!

De uitwisselingen: plaats ruimen voor het informele

Deelnemers komen om u te ontmoeten en uw dienst te leren kennen, maar de ervaring leert dat ze ook graag andere deelnemers ontmoeten. Als u tijd heeft en de omstandigheden het toelaten, geeft u gerust de ruimte voor informele uitwisselingen. Aarzel niet om de tafel rond te gaan zodat iedereen zich kan voorstellen en vragen kan stellen aan de mensen die u ontvangt.

Contact

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via eve.englebert@norwest.be of telefonisch op 0470/83.45.26

Met de steun van :

COCOM
Norwest - Geestelijke Gezondheid Netwerk

Norwest vzw

Jacques Sermonlaan, 93 - 1090 Jette
Email : info@norwest.be

Zoeken