Netwerk Norwest

Het Brussels Netwerk
Psy 107

Net als Rézone, Hermes Plus en Bruxelles-Est is Norwest een antenne van het Netwerk "Psy 107" van het Brussels Gewest,  dat nu Brumenta wordt genoemd.

Brumenta is één van de 19 Belgische netwerken die zijn opgericht in het kader van de hervorming "Naar een betere geestelijke gezondheidszorg door het creëren van netwerken en zorgcircuits", beter bekend als de "107-hervorming", gedragen door de federale overheid en de interministeriële conferentie.

Het doel van deze hervorming is om, er naast de oprichting van mobiele teams (functies 2a en 2b), voor te zorgen dat de diensten zich collectief organiseren volgens 5 zorgfuncties op een coherente en gecoördineerde manier, in een referentiegebied.

Meer details over : http://www.psy107.be/
Download de gids van de hervorming in de rubriek "Documenten & Tools" of download het document direct via deze link.

Psy 107 - Réseau Bruxellois

5 zorgfuncties

Klik op de afbeelding om te vergroten.

Het aanbod per wijk

Terwijl het gewestelijk netwerk belast is met de organisatie van het aanbod op het niveau van het hele Brusselse grondgebied, doen de antennes dat op het niveau van de wijken, waardoor de aanpak beter kan aansluiten bij de behoeften van de diensten en de wijken. Elk van de antennes heeft een verantwoordelijkheidsgebied:

Carte Antennes Réseau Psy 107

Norwest

Molenbeek (buiten de stadsgrenzen), Sint-Agatha-Berchem, Ganshoren, Koekelberg, Jette, Laken, Neder-Over-Heembeek.

Bruxelles-Est

Etterbeek, Oudergem, Sint-Pieters-Woluwe, Sint-Lambrechts-Woluwe, Schaarbeek, Evere, Haren.

Hermes Plus

Anderlecht, Molenbeek (wijken aan het kanaal), Pentagon en Europese wijk (Brussel), Sint-Joost-Ten-Node, noordelijke wijk (Brussel-deel).

Rézone

Vorst, Sint-Gillis, Elsene, Ukkel, Watermaal-Bosvoorde, Louizawijk (Brussel).

De opdrachten van de antennes zijn beschreven in het Charter van het Brussels netwerk van 22 januari 2018 en werden verduidelijkt in het Charter van de samenwerking tussen de antennes van het Brusselse netwerk van 16 december 2019.

Het grondgebied van de antennes bepaalt alleen de verantwoordelijkheidszone van elke antenne in relatie tot de uitwerking van haar opdrachten. Deze zones bepalen geenszins het interventiegebied of de samenwerking van de diensten die in deze gebieden aanwezig zijn. Zij bepalen ook niet tot welke diensten cliënten al dan niet toegang hebben.

Voor het Norwest gaat het om de volgende wijken: Koekelberg, Oud-Laken West, Oud-Laken Oost, Industrie Noord, Koninklijk Domein Laken, Marie-Josépark, Scheutbos, Elisabethpark, Laarbeekbos – Poelbos, Boudewijnpark – Dielegembos, Machtens, Karreveld, Frans Gasthuis, Korenbeek, Potaarde, Sint-Agatha-Berchem Centrum, Villa’s van Ganshoren, Ganshoren Centrum, Basiliek, Woeste, Jette Centrum, Heymbosch - AZ-Jette, Heizel, Houba, Mutsaard, Heembeek

Andere antennes in Brussel:

Rézone
Hermes Plus
Bruxelles-Est
Norwest - Geestelijke Gezondheid Netwerk

Norwest vzw

Jacques Sermonlaan, 93 - 1090 Jette
Email : info@norwest.be

Zoeken